Algemene informatie

Tijdens de Dag van de Mobiliteit 2024 openen deelnemende organisaties voor één dag hun deuren voor andere medewerkers en werkzoekenden. Zij krijgen daardoor de mogelijkheid om bij die organisatie een dagje mee te kijken.

Voor wie?

De Dag van de Mobiliteit is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden; van directeur tot administratief medewerker en van monteur tot beleidsmedewerker. Dit kan zijn om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen voor je persoonlijke ontwikkeling en/of je (loop-)baan.

Wat levert het op?

Voor organisaties:
 • biedt het goed werkgeverschap en wordt werken aan duurzame inzetbaarheid getoond. Dit is aantrekkelijk voor (toekomstige) medewerkers;
 • wordt het onderwerp ‘regie op je loopbaan’ zichtbaar en bespreekbaar binnen de organisatie;
 • is het een mogelijkheid om zich in de regio op de kaart te zetten;
 • vergroot het de verbinding met andere werkgevers. Organisaties weten elkaar beter te vinden;
 • geeft het handvatten hoe de Dag van de Mobiliteit geïntegreerd kan worden in HRM-beleid.
Voor werkplekbegeleiders:
 • biedt het een enerverende dag die nieuwe energie en nieuwe inzichten geeft. Kijken naar je baan door de ogen van een ander;
 • werkt het inspirerend en verfrissend om een collega uit de eigen of een andere organisatie op bezoek te krijgen.
Voor medewerkers en werkzoekenden:
 • biedt het een mooie kans om een andere organisatie of andere afdeling van de eigen organisatie te leren kennen;
 • stimuleert het om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe doelen te stellen;
 • helpt het keuzes te maken en om inspiratie en ideeën op te doen;
 • wordt het eigen netwerk vergroot.

 

Ben je werkzoekend en geïnteresseerd in een van onze deelnemende organisaties?
Meld je dan bij ons.

Waarom?

De Dag van de Mobiliteit laat mensen ervaren, leren en ontmoeten!

Ervaar - Het is een prachtige mogelijkheid om eens een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen en kennis te maken met een andere werkplek. Het stimuleert de nieuwsgierigheid; “Is het gras inderdaad groener aan de overkant?”, “Hoe zouden collega’s in een andere organisatie werken?”, “Past een andere cultuur bij mij?” en vooral is het een gezellige dag!

Leer - Meelopen met een ander geeft de gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen qua werksituatie, maar ook in de loopbaan. Het is een veilige en laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen en vragen te stellen. Zowel voor deelnemers als voor werkplekbegeleiders is het een leerzame ervaring. Een dag meelopen bij een andere organisatie levert meer op dan alleen een gesprek.

Ontmoet – De Dag van de Mobiliteit verbindt de deelnemende organisaties. De werkplekbegeleiders en de deelnemers ontmoeten elkaar en leren elkaar beter kennen. Zij werken samen om de Dag van de Mobiliteit tot een succes te maken. De organisaties weten elkaar hierdoor beter te vinden en het netwerk van de deelnemer wordt vergroot. Samenwerken, uitwisselen en gebruik maken van elkaars ervaring, kennis en mogelijkheden worden hierdoor een stuk makkelijker.

Deelnemende organisaties