Ervaringen

Hieronder vind je verschillende ervaringen van eerdere deelnemers aan de Dag van de Mobiliteit.

Lisa van Veghel - Woonstichting JOOST

“De Dag van de Mobiliteit is bedoeld om een kijkje in de keuken te nemen bij een van de leden, ter inspiratie of om kennis uit te wisselen. Soms levert het ook, zoals in het geval van Lisa, een nieuwe baan op. We zijn benieuwd wat we dit jaar allemaal oogsten met en bij elkaar!

“Zonder de Dag van de Mobiliteit had ik er langer over gedaan om passend werk te vinden”: zegt Lisa.

Negen jaar geleden vertrok Lisa van Veghel naar Sint Maarten voor een stage. Dit beviel zo goed, dat ze haar afstudeerstage ook op Sint Maarten heeft afgerond en daar is blijven hangen. Zes jaar lang werkte ze daar, als zelfstandig ondernemer, accountmanager en zo nu en dan in de horeca. Totdat orkaan Irma ervoor zorgde dat ze haar baan verloor. Ze vond werk in de hospitality branche en kwam terecht op een motorjacht als stewardess. Ze besloot uiteindelijk terug te keren naar Nederland om daar haar leven opnieuw op te bouwen. De arbeidsmarkt viel in die periode flink tegen. Ze kon haar plek niet goed vinden en stuitte via een loopbaancoach op een lid van DNA. Via die weg heeft Lisa vorig jaar - in het kader van de Dag van de Mobiliteit - bij een middelbare school meegelopen.

Een uitnodiging voor de workshop ‘Opvolging Dag van de Mobiliteit’ volgde, waarin ze kon aangeven dat dit niet helemaal bij haar paste. Daarna heeft ze een netwerkbijeenkomst van DNA, De Nieuwe Arbeid Noord-Brabant bijgewoond waarin ze mocht pitchen. Verschillende netwerkgesprekken volgden met #DNAleden en uiteindelijk heeft Lisa bij Woonstichting JOOST, een dagdeel mee mogen lopen. De klik was er van beide kanten, dat ze daar aan de slag is gegaan als #klantadviseur op de technische lijn. Lisa voegt hieraan toe: "Als huurders iets willen laten repareren of renoveren, zoals een dakgoot, lekkage, wc of badkamer, of in het kader van verduurzaming bijvoorbeeld HR++ glas willen, dan bellen ze mij en ben ik de schakel naar de technische dienst". Elke dag is anders en dat maakt het werk zo leuk.
“Zonder de Dag van de Mobiliteit had ik er langer over gedaan om passend werk te vinden”: zegt Lisa. Inmiddels heeft ze een vast contract en uitzicht op een fijne toekomst!

Tekst en foto door: Milou Leeijen
#DagvanDeMobiliteit #meelopen #netwerken DNA, De Nieuwe Arbeid Noord-Brabant”

Sandra van Zaal - Baston Wonen

“Het is echt leuk en inspirerend om een dag iemand te hebben die meekijkt, vragen stelt, vertelt over zijn werk en spiegelt wat opvalt hoe ik de dingen doe. Dat Erik Thomassen (gebiedsbeheerder bij Leisurelands) in een hele andere sector een heel ander vak uitoefent, maakt het juist interessanter (een directeur van een andere corporatie in mijn kielzog zou ik veel minder leuk vinden). Erik bracht een lekkere frisse blik in, verbaasde zich over dingen en liet mij ook weer nadenken over waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Soms is dat een bevestiging, maar ik heb ook wel een paar ‘nadenkers’ over gehouden aan deze dag. We hebben afgesproken dat ik ook een keer met hem mee kom lopen. Ik weet zeker dat mij dat, naast een leuke dag, ook weer nieuwe inzichten en inspiratie zal geven. Ik kan het dus iedereen aanraden: loop eens een dag mee met een ander of laat eens in je eigen werkkeuken kijken. Baston Wonen biedt er de ruimte voor dus wat let je......”

Erik Thomassen - Leisurelands

“Onlangs heb ik, Erik Thomassen, een dag meegelopen met Sandra van Zaal van Baston Wonen te Zevenaar. Het idee om met haar mee te lopen was al veel eerder gekomen, maar wegens alle covid-perikelen was het er niet van gekomen. Maar op maandag 8 november stond ik in de ochtend op de parkeerplaats van het kantoor te Zevenaar. Ik werd eigenlijk al op de parkeerplaats herkend en werd hartelijk ontvangen door een dame die mij begeleide naar de gewenste locatie. Eenmaal daar werd ik aansluitend ontvangen door mijn 'date' van die dag. Haar naam is Sandra van Zaal en ze is directeur-bestuurder van Baston Wonen. De dag verliep ook snel. Ik heb de hele dag als een schaduw naast haar gezeten en ik werd overal bij betrokken. Ook werd ik voorgesteld aan het hele team wat aanwezig was die dag. De dag was grotendeels gevuld met verschillende teamoverleggen met verschillende onderwerpen. Voor mij een hele bijzondere ervaring ook, omdat ik zelf een totaal ander beroep uitoefen. Ik heb Sandra die dag leren kennen als een warme betrokken vrouw die een fijne manier van leidinggeven hanteert. Ook de sfeer van het bedrijf kwam heel positief naar voren bij mij. Wat ik ook mooi vond om te zien, is de overeenkomsten van mijn werk (recreatie) en een woningbouwvereniging. Denk daarbij aan dingen zoals sociale verplichtingen, werken met alle soorten mensen en balans vinden tussen zakelijkheid en menselijkheid.
Kortom, voor mij een hele interessante dag waar ik met veel plezier op terug kijk.”

Quadraam

“Vandaag, op de Dag van de Mobiliteit, werkt een aantal van onze collega’s op een andere school of zelfs in een andere organisatie. Tegelijkertijd ontvangen we veertien gastcollega’s van buiten Quadraam.

Mike van Driel is kwaliteitsmedewerker bij Gemeente Uden en loopt een dag mee met ons HR-team. Vanochtend bezocht hij Het Westeraam in Elst. Mike: “Super leuk en leerzaam om een dag mee te draaien in het onderwijs. Mooi om de betrokkenheid bij de schoolmedewerkers te ervaren!”

Ter herinnering aan hun werkdag bij Quadraam ontvangen alle deelnemers een duurzame waterfles. En tegen onze collega’s die de deelnemers een inspirerende werkervaring bezorgen, zeggen wij: merci!”

Maaike van Dal - Thuisvester

“Vandaag was de Dag van de Mobiliteit. Ik had ook een plaats open gesteld voor iemand om een dagje bij Thuisvester te komen kijken. Hartstikke leuk dat iemand daarop reageert en dat je gematcht wordt! Ik heb vandaag Miranda Tannemaat mogen laten zien hoe leuk het bij een corporatie als Thuisvester is. Ze wist wat een corporatie was, maar had er geen ervaring mee. Hoe gaaf is het dan om te laten zien hoe tof een corporatie is. Dat we als sector en bij Thuisvester volop in verandering zijn, dat we een hartstikke enthousiaste ambitieuze club zijn en dat het werken bij een corporatie gewoon onwijs leuk en divers is. Op zo'n momenten sta je ook zelf weer even stil om het door een andere bril te bekijken. En stil te staan bij dingen die voor ons binnen de sector inmiddels zo vanzelfsprekend zijn.”

Paul Geurts - Woonwaarts

“Gisteren tijdens de Dag van de Mobiliteit op stap geweest met Judith Claassens van Werkbedrijf Rijk van Nijmegen.
Kijkje in de corporatiewereld en het dagboek van een wijkregisseur: project NDW21, spoedzoekers, sociale binding en co-creatie met bewoners Tolhuis, wijkplan en project Vangrootnaarbeter. Leuke dag: we hebben dezelfde doelgroep en zien kansen voor verdere samenwerking om bewoners een stapje omhoog op de sociale ladder te laten klimmen. Naast wonen is werken een belangrijke factor voor geluk voor onze bewoners!”

Caroline van der Burg - Rabobank

“Wat een super inspirerende dag mocht ik beleven: een kijkje in de keuken bij Baston Wonen, dankzij de Dag van de Mobiliteit. Super gastvrij ontvangen door Marlyn Le Fèvre en haar collega’s. Gaaf hoe zij haar werk als communicatieadviseur organiseert met alle uitdagingen van de omgeving waarin zij werkt. Inspirerend hoe ze samenwerkt en kennisdeelt met andere corporaties. Veel overlap ook met thema’s waar we bij Rabobank mee te maken hebben. Gesproken over kernwaarden verankeren, imagorisico’s, interne communicatie, inzet van ambassadeurs en social media. Leuk, leerzaam en inspirerend. En wat een gave sfeer en cultuur: open, lerend en gelijkwaardig. Het is dat ik al een super leuke baan heb, anders zou ik het wel weten. Marlyn, super bedankt voor het meekijken met jouw baan.
Ik zeg topdag!!”

Marlyn le Fèvre - Baston Wonen

“Dag van de mobiliteit: een mooie dag met delen van ervaringen, inspireren, leren en ontmoeten

Tijdens Dag van de Mobiliteit zetten bedrijven en overheidsorganisaties de deuren voor elkaar open. Werknemers krijgen zo de kans om een kijkje in de keuken van een ander bedrijf te nemen.
Baston Wonen opende vandaag haar deuren en een aantal Bastonners ging op bezoek bij andere organisaties. Zelf kon ik ons mooie (maatschappelijke) communicatiewerk laten zien maar konden we ook ervaringen delen, elkaar inspireren en van elkaar leren. Caroline, bedankt voor je mooie nieuwe inzichten op communicatiegebied en klantbeleving. Een echte win-winsituatie.”

Tommy - WonenBreburg

“Hierbij onze foto die we gemaakt hebben in de keuken; wij zijn een echte keukenprins en keukenprinses, letterlijk een kijk in de keuken op ons wijkkantoor! Eva heeft met mij meegelopen bij WonenBreburg, wij hebben een leuke en interessante dag gehad!
Ik ben trots op wat we doen!”

Niki - Leystromen

“Vandaag op Dag van de Mobiliteit een dagje 'in de keuken' mogen kijken bij loopbaanadviseur Jolet Uilenberg- Enexis Groep.
Goede indruk gekregen, leuke ervaring. Toch super dat dat gewoon kan?? Hartstikke bedankt voor deze leerzame uurtjes! Stof tot nadenken.”

Remco Boer - Rabobank

“Wat een moment om op de Dag van de Mobiliteit een kijkje te nemen in het leven van wethouder Frank den Brok! Een erg dynamische dag; van de woontoren in het Walkwartier, tot overleg met wijkcoordinatoren. Van een lunchbijeenkomst van Osse Netwerkclub Tibo in het Top Oss stadion tot het bijwonen van een meeting over grondzaken. Dank voor de gastvrijheid en erg mooi om de bestuurlijke power van Oss te hebben mogen ervaren!”

Arjan - Poelmann van den Broek

“Onze kennis delen en ons netwerk uitbreiden met geïnteresseerde en leergierige vakmensen. Daar hebben wij wel oren naar! Daarom hebben wij van Poelmann van den Broek in 2019 meegedaan aan de Dag van de Mobiliteit. Voor één dag een andere baan, dat klinkt goed.

Die dag openden we dan ook onze deuren voor (aankomende) juridisch secretaresses en advocaten. We stelden een aantal werkplekken beschikbaar voor enthousiaste en nieuwsgierige deelnemers om ze kennis te laten maken met de dynamische advocatuur en te laten zien hoe het is om te werken bij Poelmann van den Broek. Diverse collega’s namen de deelnemers onder hun hoede, vertelden van alles over hun werkzaamheden én werden zélf het hemd van het lijf gevraagd. We kijken terug op een geslaagde dag vol goede gesprekken waarbij we onze deelnemers een kijkje in de keuken konden bieden.”

Rini - Casade

“Door te vertellen over mijn functie en in de wijk te laten zien wat ik doe, besef ik hoe mooi, maar zeker ook hoe belangrijk het is dat wij mee doen. Wijkbeheerders doen er echt toe. En huurders verdienen om gezien te worden. Vooral die huurders die zichzelf wegcijferen. De Dag van de Mobiliteit is een mooie kans om die 'kijk in de keuken' te nemen bij een andere functie!”

Evy - Thuisvester

“Vandaag vanuit mijn job bij Thuisvester een kijkje in de keuken van Woonveste mogen nemen.
Het is toch een beetje 'spieken voor volwassenen'. Het is superfijn om als corporaties onderling te sparren en zo onze dienstverlening elke dag een beetje beter te maken.
Bedankt Dag van de Mobiliteit en medewerkers van Woonveste voor een leuke en leerzame dag!”

Josianne - Dar NV

“Vandaag vanuit Dar NV meegelopen bij Rabobank Rijk van Nijmegen tijdens de Dag van de Mobiliteit. Heel leuk om mee te maken hoe een organisatie in een totaal ander vakgebied communicatie insteekt en regelt. Dankjewel voor de interessante en gezellige gesprekken! Voor mij was het een heel geslaagde dag, waarin mooie verbindingen zijn gelegd.”

Maartje - Sportbedrijf Arnhem

“Wat een unieke ervaring, de Dag van de Mobiliteit!!! Voor mij persoonlijk een dag die in de boeken gaat van onvergetelijk.
Waarom? De dag mogen organiseren voor mijn werkgever, 9 onbekenden die in onze keuken komen kijken. Maar ik was er zelf niet bij... Ik was bij Quadraam en mocht meekijken bij een fantastisch team, de HRM afdeling. Wat een energie, deskundigheid en plezier met elkaar! En nu? Mijn ontdekkingsreis gaat door, deze inspiratie neem ik mee in het verder ontwikkelen van mezelf.
Bedankt voor deze mogelijkheid en de organisatie & gastvrijheid en alles wat ik heb mogen zien. En alle mensen die ik vandaag ontmoet heb en mij de ruimte hebben gegeven om mee te kijken!”

Marlies - Talis

“Eén dag juf! De Dag van de Mobiliteit, wat een leuke manier om eens op een andere werkplek te kijken. Vandaag loop ik een dagje mee op een basisschool en wat is het gaaf! Een warm welkom en een hele enthousiaste groep leerlingen, leuk!”

Ronald - Rabobank

“Op 14 november heb ik deelgenomen aan de Dag van de Mobiliteit Brabant. Wat een prima dag om eens een kijkje te nemen bij een ander bedrijf!
Zo mocht ik meelopen bij de gemeente Oss en wel met een Accountmanager van de afdeling WSP (werkgevers servicepunt). De dag was prima voor elkaar, zeer goed ontvangst (koffie met iets lekkers erbij), voorstelrondje tussen de diverse deelnemers die dezelfde dag gaan doorlopen bij de gemeente Oss en opvang door je begeleider. Het gaf meteen een goed welkomgevoel!
Ikzelf mocht direct mee naar een interne training voor accountmanagers en vervolgens mee op gesprek naar een klant (werkgever). Hierdoor meteen al een goede indruk kunnen krijgen van de functie.
Later op de dag een kennismaking met het team, rondleiding en afsluitend alsnog een klantbezoek op locatie.
Afsluitend met het team nog een evaluatie van de dag gedaan. Echt waardevol.
Mocht je ook eens je breder willen oriënteren, je netwerk willen verbreden en dat kijkje in de keuken willen ervaren, dan kan ik zo’n Dag van de Mobiliteit echt aanraden!”

Item Streekomroep RN7

“Streekomroep RN7 maakte in 2019 een item over de Dag van de Mobiliteit. Bekijk hun item op Youtube: https://youtu.be/3PysOH3C1Kg.”

Sonja - Sociale Verzekeringsbank

“Dag van de Mobiliteit 2019! Zo leuk om mensen van andere bedrijven te mogen ontvangen en laten wat werken bij SVB inhoudt! Er zijn vandaag maar liefst 15 SVB-medewerkers uit Nijmegen elders gaan kijken.”